Pages Navigation Menu

hakkimizda

Merhum Hamzazade Mehmet Efendi, Merhum Etem Efendizade Neşet Bey (Ünsal) ve Merhum Hacı Osmanzade Hüseyin Efendi’ler tarafından Miladi 1910 yılında İstanbul’da kurulmuş olan BARLA CEMİYET-İ HAYRİYYESİ adındaki hayır kuruluşu, 1960’lı yıllardan sonra  Barla’yı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği ismiyle hizmetlerini sürdüregelmiş olup, 2013 yılı sonuna doğru  vakıfa dönüşmüş ve BARLA  EĞİTİM, KÜLTÜR  ve  SOSYAL  YARDIMLAŞMA  VAKFI  (BARLA VAKFI)  adıyla, ufkunu genişleterek yardım hizmetlerine devam etmektedir.

Hayırsever hemşehrilerimizden her yıl düzenli olarak toplanan zekat, bağış ve yardımlar, yurdun çeşitli yerlerindeki Barlalı ihtiyaç sahiplerine ve yüksek öğrenim kurumlarında öğrenimlerini sürdürmekte olan Barlalı ve İlamalı öğrencilere vakfımız aracılığıyla muntazaman ulaştırılmaktadır.

Bu vesileyle vakfımızın Yönetim Kurulu üyeleri,  yüz yılı aşkın bir zamandan bu yana yardımlarını esirgememiş olan vefakar hemşehrilerimizden Ahiret’e göçmüş olanlara Cenab-ı Allah’tan  sonsuz rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömür ve afiyetler diler.